Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συγχαίρει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, το 1ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς και το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς για την απονομή της Διαπίστευσης Erasmus στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2021-2027.

Η απονομή της Διαπίστευσης επιβεβαιώνει ότι οι οργανισμοί έχουν καταρτίσει σχέδιο υψηλής ποιότητας για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάπτυξης του σχολείου, και τους παρέχει τη δυνατότητα απλουστευμένης πρόσβασης σε ευκαιρίες χρηματοδότησης για τα επόμενα τέσσερα έτη.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας τους εύχεται κάθε επιτυχία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των διαπιστευμένων σχεδίων κινητικότητάς τους.

Κοινοποιούμε τους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών με θητεία σε Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο, για την πλήρωση των κενούμενων θέσεων εκπαιδευτικών - μελών των ήδη συγκροτημένων Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.) του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Καστοριάς και του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, όπως προέκυψαν σύμφωνα με τη με αριθμ. πρωτ. 1η/26-02-2024 Πράξη της Π.Ε.Π.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί δύνανται να υποβάλουν ένσταση στην πλατφόρμα της αίτησής τους στο αντίστοιχο πεδίο, από την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00 έως την Τετάρτη 28-02-2024 και ώρα 15.00.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Π.Σ.

ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

 

      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

Καθηγητής

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ. Ειρηναίος, δέχτηκε στα γραφεία της Μητρόπολης στη Φλώρινα την αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δέσποινα Παπαδοπούλου, η οποία συνοδευόταν από τη Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Σχολείου Φλώρινας, Ευαγγελία Ρίζου.

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δέσποινα Παπαδοπούλου, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή Διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Ζαχαρία Τόνα, και την αναπληρώτρια Γραμματέα της ΠΟ ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, Αγνή Σιδηροπούλου, επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ και το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Φλώρινας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα εκπαίδευσης μαθητών/μαθητριών με αναπηρία-ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις ΣΜΕΑΕ της πόλης.

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, Δέσποινα Παπαδοπούλου, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, Σουμέλα Ατματζίδου, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, Ιωάννη Σούλιο και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Γρεβενών, Αθανάσιο Καραγιάννη, επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής εκφράζει προς τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, κα Ευγενία Μαρνέρη, θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια της μητέρας της.

Προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει εν ειρήνη την εκλιπούσα και να χαρίζει παρηγοριά και δύναμη στην οικογένειά της.

ΟΔΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι έχουν αναρτηθεί οι πίνακες κατάταξης υποψηφίων για πρόσληψη οδηγού και συνοδού σχολικού λεωφορείου ΣΜΕΑΕ για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 6350/20-09-2023 ΣΟΧ 1/2023  ανακοίνωση της υπηρεσίας μας.

Δείτε τα συνημμένα έγγραφα.

10-11-2023. Ανακοινοποίηση του πίνακα συνοδών ως προς τα μόρια της κ. Σαντετσίδου

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Αγαπητοί κι αγαπητές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητά μας παιδιά

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τον καθιερωμένο αγιασμό και την αισιοδοξία που συνήθως συνοδεύει κάθε νέα αρχή. Παρά τις δύσκολες τελευταίες ημέρες εξ αιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι  προοπτικές για τη νέα σχολική χρονιά διαγράφονται ευοίωνες: Είμαστε υγιείς και με τη βοήθεια των ειδικών διαμορφώνουμε συνθήκες για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

ΠΕΚΤΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Φλώρινας θα πραγματοποιήσει ενδοσχολικά (δια ζώσης) επιμορφωτικά σεμινάρια για τη χρήση και αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων καθώς και τη δημιουργία εκπαιδευτικών “Escape Rooms”

Υποκατηγορίες

ΠΥΣΕΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ