Ημερίδα με θέμα «ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Προκλήσεις στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον»

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2024-04-26Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν

Ημερίδα με θέμα «ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Προκλήσεις στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον»

την Τρίτη  14-05-2024  στις 12:15 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Κτηρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης). 

Για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις εργασίες της Ημερίδας: https://www.youtube.com/@pde-dmaked

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση «Διασφάλιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη Δημόσια Διοίκηση»

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-11-21Έπειτα από δημόσια πρόσκληση του ΕΚΔΔΑ για τη συμμετοχή υπαλλήλων σε επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Διασφάλιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη Δημόσια Διοίκηση», ο αποσπασμένος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 κ. Κάρολος Γεροβασιλείου ανταποκρίθηκε θετικά και παρακολούθησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπροσωπώντας την ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης ο κ. Γεροβασιλείου ανέλαβε να ενημερώσει τους υπόλοιπους συναδέλφους της ΠΔΕ. Οι συνάδελφοι χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και η κάθε ομάδα παρακολούθησε την Τετάρτη 15/11/2023 σχεδόν επί δύο διδακτικές ώρες (90') τα βασικά σημεία του επιμορφωτικού προγράμματος.

{lightgallery type=local path=images/lightgallery/loatki width=50}Φωτογραφίες{/lightgallery}

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε δράσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-11-06Σας προσκαλούμε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για συμμετοχή στις πιλοτικές δράσεις που διοργανώνει ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) Πτολεμαΐδας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας το διάστημα Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2023 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διδακτικές επισκέψεις στον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών Γρεβενών

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-11-06Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Γρεβενών, υλοποιεί για το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2023 - Ιανουάριος 2024 τα παρακάτω πιλοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα - εργαστήρια που απευθύνονται σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας νομού Γρεβενών.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Διήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο σχολικό σκάκι

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-11-06Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) διοργάνωσε διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο «Το σκάκι στα Σχολεία» με θέμα τη διδασκαλία του σκακιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2023 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

{lightgallery type=local path=images/lightgallery/skaki2 width=50}Φωτογραφίες{/lightgallery}

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

«Τέταρτη Εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “HOPE4Schools”»

Κατηγορία : Hope 4 schools
Δημοσιεύθηκε : 2023-11-01Τη Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τέταρτη και τελευταία εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “HOPE4schools” (κωδικός προγράμματος: 2021-1-RO01-KA220-SCH-000024401 και διάρκεια υλοποίησης από 01-01-2022 έως 01-01-2024) στην πόλη Αβέιρο της Πορτογαλίας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και να υποστηρίζουν τους μαθητές, το προσωπικό και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διδασκαλίας, με γνώμονα την υγεία και την ευημερία όλων των εμπλεκόμενων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με οργανισμούς από τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, τη Σερβία, την Τσεχία και δυο από τη Ρουμανία, ο ένας από τους οποίους είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν η υπεύθυνη προώθησης του Erasmus+ στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η Γιαννούλα Τζώτζη, οικονομολόγος-εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης, που συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος.

 {lightgallery type=local path=images/lightgallery/hope4schools_4th width=50}Φωτογραφίες{/lightgallery}

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Διακρατική εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ με τίτλο “Shared (Hi)stories”

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-09-29Την Πέμπτη και Παρασκευή 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διακρατική συνάντηση μεταξύ των εταίρων στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ (κωδικός έργου: 2022-1-ES01-KA220-SCH-000087158) με τίτλο “Shared (Hi)stories” στη Subotica της Σερβίας. Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος του προγράμματος, συμμετείχαν στη συνάντηση η υπεύθυνη προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η Άννα Καραντζούλη, εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Μελίτης. Ο συντονιστής του έργου είναι από την Ισπανία και οι υπόλοιποι εταίροι είναι εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Πορτογαλία, τη Σερβία, το Βέλγιο και την Τουρκία. Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν ως συνεργαζόμενα σχολεία το Γυμνάσιο Μελίτης Φλώρινας και το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς.

 {lightgallery type=local path=images/lightgallery/shared_hi_stories1 width=50}Φωτογραφίες{/lightgallery}
 
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Πρόσκληση σε δράσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-09-19Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση των δράσεων του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) της Πτολεμαΐδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023. 

Πρόγραμμα δράσεων
Τετάρτη 20 & Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023. Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.

Συμμετοχή της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας στην 87η Δ.Ε.Θ.

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-09-17 Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην 87η Δ.Ε.Θ.

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε στο stand του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) στο πλαίσιο της 87ης Δ.Ε.Θ. και παρουσίασε το καινοτόμο έργο που επιτελείται στους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Δυτικής Μακεδονίας κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών του εκθεσιακού περιπτέρου. Κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. παρουσιάστηκαν ενδεικτικά κάποιες από τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε., για να υποστηρίξουν το έργο των συναδέλφων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και να προσφέρουν δημιουργικές εμπειρίες μάθησης και νέους ορίζοντες στους μαθητές. Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικές μαθητικές δράσεις και καινοτόμες δημιουργίες από τη μαθητική ομάδα coconut robotics που υποστηρίχθηκε από τους εκπαιδευτικούς του Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. Φλώρινας.

Έγκριση Χρηματοδότησης Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2023

Κατηγορία : ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Δημοσιεύθηκε : 2023-08-08Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 2023 του Προγράμματος Erasmus+, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΙΚΥ) ενέκρινε την επιχορήγηση του ποσού των 179.465,00 ευρώ για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία έχει χορηγηθεί η Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης για το διάστημα 2021-2027. Το ποσό αυτό έχει εγκριθεί για την υλοποίηση του σχεδίου με κωδικό αριθμό 2023-1-EL01-KA121-SCH-000146694 που εντάσσεται στη Βασική Δράση 1 του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης και έχει ως θέμα την “Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Μαθησιακή Διαδικασία”.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Πρόσκληση σε Επιμορφωτική Διημερίδα της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την ολιστική προσέγγιση της βιώσιμης ανάπτυξης στην εκπαίδευση

Κατηγορία : Διαπιστευμένο σχέδιο ΚΑ1 2021
Δημοσιεύθηκε : 2023-06-01Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί σε Επιμορφωτική Διημερίδα την Πέμπτη και Παρασκευή 8 και 9 Ιουνίου 2023 με θέμα την ολιστική προσέγγιση της βιώσιμης ανάπτυξης στην εκπαίδευση στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας (2021-1-EL01-ΚΑ121-SCH-000020310). Η γλώσσα εργασίας της διημερίδας είναι η ελληνική.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διημερίδα μπορείτε να βρείτε στην αφίσα και το πρόγραμμα που επισυνάπτονται.

Για τη συμμετοχή σας, παρακαλείστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής:

Δελτίο Τύπου: Ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. Φλώρινας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-05-03Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας  αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Φλώρινας πραγματοποίησε επιμορφωτικές συναντήσεις για τις παρακάτω ενότητες:

  • Ρομποτική στην προσχολική εκπαίδευση.
  • Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Δημοτικό.
  • Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Γυμνάσιο.
  • Τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση.
  • Αξιοποίηση διαδραστικών πινάκων στη διδασκαλία.
  • Σύγχρονες διδακτικές πλατφόρμες συνεργατικής μάθησης.

Δείτε το συνημμένο αρχείο και φωτογραφίες της επιμορφωτικής συνάντησης.

Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. Κοζάνης: Μαθαίνω για τη Διατροφή (υγιεινές & ανθυγιεινές τροφές) και προγραμματίζω με τα ρομπότ Beebot

Κατηγορία : ΜΑΘΗΤΕΙΑ
Δημοσιεύθηκε : 2023-03-22Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Κοζάνης, πρόκειται να υλοποιήσει κατά το διάστημα Απριλίου 2023 - Ιούνιος 2023 διδακτικές επισκέψεις σε μαθητές του Νηπιαγωγείου και μαθητές Α΄- Β΄- Γ΄ τάξης Δημοτικού των σχολικών μονάδων των Δήμων Βελβεντού, Κοζάνης και Σερβίων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με θέμα:

«Μαθαίνω για τη Διατροφή (υγιεινές & ανθυγιεινές τροφές)  και προγραμματίζω με τα ρομπότ  Beebot»

Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023:

https://forms.gle/NhEDoDgkKGoEJCXL8

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Πρόσκληση σε εκδήλωση ενημέρωσης της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία : DigitAll
Δημοσιεύθηκε : 2023-03-21Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί σε εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα:


"DigitALL: προσαρμόζοντας το εκπαιδευτικό υλικό της ψηφιακής διδασκαλίας στις ανάγκες των μαθητών"
Παρασκευή 24.03.2023 και ώρα 11:30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς (Περιβαλλοντικό Πάρκο Δήμου Καστοριάς

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο:


https://zoom.us/j/96284071043https://zoom.us/j/96284071043

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Κατηγορία : Dig4Future
Δημοσιεύθηκε : 2023-03-01Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, ώρα 18:00-19:30, σε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Dig4future: Εισάγοντας τη θεματική της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Το διήμερο webinar απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης και της πληροφορικής και διευθυντές/τριες σχολείων και θα επικεντρωθεί στις εξής θεματικές ενότητες: 

Καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Δυτικής Μακεδονίας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-02-03Καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων Δυτικής Μακεδονίας

1) H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και οι Σχολικές Μονάδες που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής θα εκθέσουν τις καινοτόμες δράσεις τους την Τρίτη 07-02-2023 έως και την Πέμπτη 09-02-2023 και ώρες 10:00 – 17:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης.

2) H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και οι Σχολικές Μονάδες που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες δράσεις τους την Πέμπτη 09-02-2023 στο συνεδριακό χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου και ώρες 11:30 – 13:30.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Ημέρες Καινοτομίας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-01-18Για πληροφορίες δείτε το συνημμένο έγγραφο

ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών: Πρόγραμμα Erasmus+ DIG4Future - “Digital competencies, Inclusion and Growth for Future generations”

Κατηγορία : Dig4Future
Δημοσιεύθηκε : 2023-01-17Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.-Τ.Π.Ε.) Γρεβενών, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα Erasmus+ DIG4Future- “Digital competencies, Inclusion and Growth for Future generations” για μαθητές που φοιτούν στα Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών: Διαγωνισμός Astro Pi της ESA

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2023-01-17Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.-Τ.Π.Ε.) Γρεβενών, υλοποιεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο “Πειράματα στο Διάστημα” που απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Γρεβενών (Γυμνάσια και Λύκεια). Η εκπαιδευτική δράση αφορά τον διαγωνισμό Astro Pi της ESA (European Space Agency) και αντιστοιχεί στην υλοποίηση πειράματος μέσω του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (International Space Station - ISS).

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023https://forms.gle/GE7gHhWAWBBz7MEK6

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Media Smarts”

Κατηγορία : Media Smarts
Δημοσιεύθηκε : 2022-12-23Τη Δευτέρα και Τρίτη 19 και 20 Δεκεμβρίου 2022 αντίστοιχα πραγματοποιήθηκε η τρίτη και τελευταία εταιρική συνάντηση μεταξύ των εταίρων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-FR01-KA226-SCH-095287) με τίτλο “Media Smarts”.

{lightgallery type=local path=images/lightgallery/media_smarts3 width=50}Φωτογραφίες{/lightgallery}

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.