Αγαπητές κι αγαπητοί συνάδελφοι,

Αναλαμβάνω τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος. Στα τριάντα σχεδόν χρόνια της εκπαιδευτικής μου πορείας αξιώθηκα να υπηρετήσω ως εκπαιδευτικός, Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Οι θέσεις διαφορετικές, η διάθεση όμως πάντα η ίδια: η λαχτάρα να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσφορά ποιοτικής παιδείας προς τους μαθητές.

Η υπηρεσία στην εκπαίδευση αφορά το πιο απαιτητικό και ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους. Στο εκπαιδευτικό πλαίσιο που διαμορφώνουμε, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αξιώνουν και μετασχηματίζουν την ταυτότητά τους. Οφείλουμε σε αυτούς να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερό μας εαυτό, να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε, να τους προσφέρουμε τελικά όλα αυτά που αξίζουν: ευκαιρίες και δυνατότητες για πρόοδο σε όποιον τομέα ο καθένας/η καθεμιά ονειρεύεται. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεσμεύεται να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, προκειμένου να συμβάλουμε στην εκπλήρωση του υψηλού σκοπού της εκπαίδευσης.

Το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης απαιτεί συστράτευση στην κοινή προσπάθεια. Στο πνεύμα αυτό προσωπικά είμαι πάντα στη διάθεση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας και προσβλέπω στη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με όλους τους φορείς.

Ευχαριστώ προκαταβολικά τους συναδέλφους της Περιφερειακής Διεύθυνσης, για τη συνεργασία τους, την οποία θεωρώ απαραίτητη. Διαδέχομαι ως αναπληρώτριά του, μετά τη συνταξιοδότησή του, τον Περιφερειακό Διευθυντή, Θοδωρή Μαρδίρη, που άφησε μια σημαντική παρακαταθήκη προσφοράς. Δεσμεύομαι με την υποστήριξη όλων να φανώ αντάξια της θέσης που η Πολιτεία μου εμπιστεύτηκε.

Η Αναπληρώτρια

Περιφερειακή Διευθύντρια

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δυτικής Μακεδονίας

 

 

Δέσποινα Παπαδοπούλου, δ.φ.