EUIMS WesternMacedonia artificial intelligence V2

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

451 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας εξοπλίζονται με τεχνολογικό εξοπλισμό χάρη στη συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια σειρά από δράσεις πραγματοποιούνται τον Μάιο στo πλαίσιo της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» με την υποστήριξη του Χρυσού Ολυμπιονίκη, Μίλτου Τεντόγλου.

Δείτε το βίντεο με τον Μιλτό Τεντόγλου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=POtLKIfSAVM

Συνημμένα:
Download this file (4948_DG REGIO EUIMR Pin_GR.pdf)4948_DG REGIO EUIMR Pin_GR.pdf[ ]673 kB
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 

Πρόσκληση

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης
και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Μαρδίρης
σας προσκαλούν
στο Φεστιβάλ Τεχνητής Νοημοσύνης που διοργανώνεται στο πλαίσιο
του Μαθητικού Διαγωνισμού "Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση"
και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2022,
στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λευκόβρυσης Δήμου Κοζάνης «Βασίλης Φλέγκας» 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

EU in my REGION

Με μεγάλη συμμετοχή έληξε η Φάση Α’ του Μαθητικού Διαγωνισμού “Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση”, η οποία αφορούσε στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον Διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία συμμετοχής έχουν ως εξής:

 • ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ: 24
 • ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΜΑΔΩΝ: 43
 • ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 28
 • ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: 173

Αναλυτικά τα στοιχεία συμμετοχών τής Φάσης Α’ φαίνονται στο σχετικό ενημερωτικό γράφημα.

Η παρουσίαση των έργων όλων των μαθητών που θα συμμετάσχουν και η τελετή βράβευσης των νικητών τού Διαγωνισμού θα γίνει στις 15 Μαΐου 2022, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λευκόβρυσης «Βασίλης Φλέγκας». Σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές, στους καθηγητές και στα σχολεία τους θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ στους νικητές σε κάθε κατηγορία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), στους καθηγητές και στα σχολεία τους θα απονεμηθούν μετάλλια και έπαινοι, αλλά και έπαθλα (κιτ ρομποτικής, smart watches κλπ, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης).

Η εκδήλωση θα ανοίξει για το κοινό στις 12:00.

Επιπλέον και στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO) τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διοργανώσει ένα road show, όπου ένα ειδικά διαμορφωμένο κινητό περίπτερο θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία στις 4 πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας. Στο περίπτερο αυτό, μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ψηφιακό κόσμο.

Ο προγραμματισμός των επισκέψεων σε κάθε πόλη έχει ως εξής:

 • 15/5 Κοζάνη, Αθλητικό Κέντρο Λευκόβρυσης «Βασίλης Φλέγκας», ώρες 12:00 – 18:00
 • 16/5 Γρεβενά, Κεντρική Πλατεία Αιμιλιανού, ώρες 14:00 -20:00
 • 17/5 Καστοριά, Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, ώρες 14:00 -20:00
 • 18/5 Φλώρινα, Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας, ώρες 14:00 -20:00

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

EU in my REGION

Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής, απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο Μαθητικό διαγωνισμό “Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση” αποτελεί  η συμπλήρωση της ΦΟΡΜΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΩΝ. 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 06.05.2022.

 

Υπενθυμίζεται ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα του Διαγωνισμού στη διεύθυνση: 

https://dmaked.pde.sch.gr/draseis/eu-in-my-region-2022 

EU in my REGION

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση», τον οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO) και προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμμετοχή των Σχολικών Μονάδων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι υπεύθυνοι διδάσκοντες θα πρέπει, μέχρι 06/05/2022:

 1. να συμπληρώσουν την φόρμα υποβολής του υλικού για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό: https://forms.gle/CD9YWzPeyvfwSYpv5
 2. να διασφαλίσουν τη συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ που θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό με την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων
 3. να υποβάλλουν το απαραίτητο υλικό ανά ομάδα (σε κατάλληλο πεδίο της φόρμας υποβολής) μέσω αρχείου τύπου WORD στο οποίο θα περιέχεται υπερσύνδεσμος προς το παραδοτέο η/και προς το συμπληρωματικό υποστηρικτικό υλικό

Υπενθυμίζεται ότι ο γονέας/κηδεμόνας κάθε συμμετέχοντα θα πρέπει να υπογράψει:

 1. Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο, στην οποία θα δηλώνεται ότι δέχεται να δημοσιευτούν τα έργα στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τής ΕΥΔ ΕΠ ΔΜ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο και σκόπιμο από την ΕΥΔ ΕΠ ΔΜ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
 2. Εξουσιοδότηση, σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο, για τη λήψη και δημοσίευση φωτογραφιών ή/και ταινιών των ανήλικων μαθητών.
 3. Εξουσιοδότηση, σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο, για τη λήψη και δημοσίευση φωτογραφιών ή/και ταινιών ενηλίκων, που αφορά τους ίδιους, εφόσον παραστούν στην εκδήλωση.
 4. Δήλωση Απορρήτου για τον Διαγωνισμό “Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση”, σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο, για τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για τις ανάγκες διοργάνωσης και διαχείρισης τού Διαγωνισμού

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να συνοδεύεται από όλα τα ανωτέρω στοιχεία. Σε αντίθετη περίπτωση, η συμμετοχή της Ομάδας ή του συγκεκριμένου μέλους της Ομάδας θα ακυρώνεται.

Επισυνάπτονται οι Υπεύθυνες Δηλώσεις και οι εξουσιοδοτήσεις. 

EU in my REGION

H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO), μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, προβαίνει στην τροποποίηση της Προκήρυξης και παράταση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ημερομηνίας παράδοσης των έργων στο πλαίσιο του Μαθητικού Διαγωνισμού “Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση”.

Η τροποποίηση αφορά στην απάλειψη του όρου περί μη συμμετοχής σε άλλον διαγωνισμό των έργων που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό “Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση”.  

 • Ως νέα καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον διαγωνισμό ορίζεται η 15η Απριλίου 2022.
 • Ως νέα καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των έργων για το διαγωνισμό ορίζεται η 6η Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι, η προκήρυξη του Διαγωνισμού, οι φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής και άλλο σχετικό υλικό βρίσκονται στην ειδική σελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση: https://dmaked.pde.sch.gr/index.php/draseis/eu-in-my-region-2022

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

EU in my REGION

H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO), προβαίνει στην παράταση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της παράδοσης των έργων, στο πλαίσιο του Μαθητικού Διαγωνισμού “Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση”.

Ως νέα καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στον διαγωνισμό ορίζεται η 11η Απριλίου 2022.

Ως νέα καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των έργων ορίζεται η 30η Απριλίου 2022.

EU in my REGION

H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO), διοργανώνουν Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση».

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στις δράσεις Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους. Επιπλέον, αποτελεί μέρος τής πρωτοβουλίας «Η ΕΕ στο σχολείο μου», στο πλαίσιο της εκστρατείας-ομπρέλας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» που διοργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG-REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία-ομπρέλα «Η Ευρώπη στην περιοχή μου» της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-REGIO), ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/regional_policy/en/policy/communication/euinmyregion/

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα (η προκήρυξη με ΑΔΑ και η Υπεύθυνη Δήλωση για τον γονέα/κηδεμόνα).

EU in my REGION

Για τη συμμετοχή στο Μαθητικό διαγωνισμό “Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση”, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί  η συμπλήρωση της αίτησης, η οποία βρίσκεται στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων ορίζεται η 31.3.2022.

 Υπενθυμίζεται ότι μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα του Διαγωνισμού στη διεύθυνση: 

https://dmaked.pde.sch.gr/draseis/eu-in-my-region-2022