ΠΕΚΕΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΕ 70 3ης ΕΝΟΤΗΤΑΣ & ΠΕ 86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  Ε.Μ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εργαστήριο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών του CTY Greece, στις 7 Μαρτίου 2020, στο10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, με θέματα: «Χαρακτηριστικά μαθητών με υψηλές Ακαδημαϊκές Ικανότητες», «Στρατηγικές Διδασκαλίας για την Ενεργοποίηση των Μαθητών» και «Διαμορφωτική Αξιολόγηση της μάθησης»

Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά http://www.cty-greece.gr) με το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας και το παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Καστοριάς και απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς Α΄/θμιας και 2) Β΄/θμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ03, ΠΕ04 και ΠΕ86,

Ο σκοπός του εργαστηρίου ήταν να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε στρατηγικές διδασκαλίας και τεχνικές που μπορούν να ενσωματώσουν στα μαθήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις στρατηγικές που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του CTY εδώ και 35 χρόνια, οι επιμορφωτές του CTY Greece  μοιράστηκαν πρακτικές ιδέες και διδακτικές τεχνικές που στοχεύουν στην ενίσχυση της συμμετοχής και του ενθουσιασμού των μαθητών καθώς και τεχνικές που επιτρέπουν την άτυπη αξιολόγηση της μάθησης. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν τρόποι μεταφοράς των παραπάνω στρατηγικών σε μία τυπική σχολική τάξη, όπου συναντούμε μαθητές με διαφορετικό μαθησιακό προφίλ και ποικίλων ακαδημαϊκών δυνατοτήτων. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές ικανότητες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοιους μαθητές στις τάξεις τους.

Οι ΣΕΕ ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας και το παράρτημα Ε.Μ.Ε. Καστοριάς ευχαριστούν τους καθηγητές του Κολλεγίου Ανατόλια , Δρ Χάιδω Σαμαρά, Δρ Ανδρέα Ανέστη, κα Μίνα Καΐκη και κα Μαρία Μουχάγιερ  για την άριστη συνεργασία, τη θετική διάθεση και την υψηλή παιδαγωγική αξία των δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εργαστηριακής επιμόρφωσης και προσδοκούν σε ανάπτυξη μελλοντικών εκπαιδευτικών συνεργασιών με επίκεντρο τις σύγχρονες και αποτελεσματικές διδακτικές προσεγγίσεις για την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των μαθητών της περιοχής μας.

Light Gallery cannot find your image path: images/synedrio_zyg_tzim! 

 

Οι  ΣΕΕ ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας           Η πρόεδρος της Ε.Μ.Ε Καστοριάς

Έλενα Ζυγούρη, ΠΕ 70                                Μαρία Ρουσούλη                    

Δημήτρης Τζήμας, ΠΕ 86

Free Joomla Lightbox Gallery