galiko institoyto

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης οργανώνουν εκ νέου τη «Μεγάλη Μπουγάδα» την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία παγκόσμια εικαστική δράση συμμετοχικής τέχνης, με τη συμμετοχή μαθητών όλων των ηλικιών. Η ιδέα ξεκίνησε το 2006 από την Γαλλίδα καλλιτέχνιδα και δασκάλα εικαστικών, JOЁLLE GONTHIERS, και διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο. Στη δράση συμμετέχουν περισσότεροι από 500.000 μαθητές από 118 χώρες!

Το θέμα της «Μπουγάδας» του Οκτωβρίου είναι «Το χρώμα των ονείρων μου» (La couleur de mes rêves).

Οι μαθητές μπορούν να φτιάξουν μία καλλιτεχνική δημιουργία με όποια τεχνοτροπία επιθυμούν χαρτί μεγέθους Α4 (ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, κείμενο, λέξεις κλπ) και στη συνέχεια να κρεμάσουν στα σχοινιά της «Μπουγάδας» το έργο τους με μανταλάκια.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Γαλλικού Σχολείου-Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφόρος Στρατού 2Α) στις 20 Οκτωβρίου από τις 10:00 έως τις 18:00.

Οι μαθητές έρχονται είτε με το έργο τέχνης τους έτοιμο είτε έχουν τη δυνατότητα να το δημιουργήσουν επί τόπου.

·       Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε με την τάξη σας, εγγραφείτε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/Z6qQ1vfTgqrhKqir6

·       Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση γαλλικών.

·       Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές.

Σας επισυνάπτουμε την αφίσα με την παράκληση να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αρμοδιότητάς σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Δανάη Ιωακειμίδη