Εκτύπωση
Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κύριε εκπρόσωπε του ΕΕΛΛΑΚ, αγαπητές/αγαπητοί συνάδελφοι, κατ΄ αρχάς θέλω να μεταφέρω τον χαιρετισμό και τις ευχές της Υφυπουργού Παιδείας κας Σοφίας Ζαχαράκη για επιτυχία στο Συνέδριο.

Θα ήταν μαζί μας σήμερα, αλλά ένα έκτακτο γεγονός που της έτυχε την κράτησε μακριά μας.

Αγαπητές/αγαπητοί σύνεδροι

Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση συνδιοργάνωσης του Συνεδρίου FOSSCOMM 2020, τόσο γιατί είχε επιλεγεί από τον ΕΕΛΛΑΚ η Περιφέρειά μας για τη δια ζώσης διοργάνωσή του, όσο και γιατί πρόθεση και επιθυμία μας είναι η επέκταση της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και του Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στις σχολικές μονάδες και δομές της Περιφέρειάς μας.

Επιτρέψτε μου μια μικρή αναφορά σε δράσεις και δραστηριότητες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας που σχετίζονται με την αξιοποίηση του Ελεύθερου Λογισμικού και τον ΕΕΛΛΑΚ.

Βεβαίως και σε αυτή τη β΄ φάση της πανδημίας, στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων (επιμορφωτικές ημερίδες, σεμινάρια κ.λπ.), που ξετυλίγει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ της περιφέρειάς μας, το Ελεύθερο Λογισμικό και το Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Τέλος, ήδη προετοιμάζουμε την υποβολή πρότασης στο Erasmus + με θέμα την αξιοποίηση του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα στην εκπαίδευση.

Ολοκληρώνοντας, εύχομαι κάθε επιτυχία στο συνέδριό μας και σας προσκαλώ και προτείνω το FOSSCOMM 2021 να γίνει δια ζώσης στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Καστοριά, μιας και η πανδημία μας στέρησε την ευκαιρία φέτος.