Εκτύπωση
Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΠΕΚΤΠΕ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση των δράσεων του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) της Πτολεμαΐδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023. 

Πρόγραμμα δράσεων
Τετάρτη 20 & Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023. Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας, 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ.

Παρουσίαση τεχνολογιών αιχμής και ενημέρωση για τις δράσεις και τα εργαστήρια ρομποτικής που παρέχονται από τον Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. Πτολεμαΐδας της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας. 

Οι Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. είναι καινοτόμες δράσεις της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας με προσανατολισμό στη μάθηση. Σκοπός των Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. είναι η προώθηση της πληροφορικής παιδείας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας. Σε κάθε μεγάλη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας έχουν αναπτυχθεί  πρότυποι χώροι για την εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες σχεδιασμένοι να ανταποκρίνονται στην ανάγκη ανάπτυξης δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Παράλληλα αναπτύχθηκε ένα ανθρωποδίκτυο που στηρίζει ενεργά την πιλοτική δράση των Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. και εδραιώθηκε ένα οικοσύστημα γνώσης που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σχολική κοινότητα, την τοπική κοινωνία, τους θεσμούς, τα Πανεπιστήμια και τις επιχειρήσεις τοπικής εμβέλειας.  Περισσότερες πληροφορίες: https://pektpedm.sch.gr/