Εκτύπωση
Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ser_de_gol

Αξιότιμοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το τμήμα Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων του με αφορμή την έκθεση  «Από τον Σαρλ Ντε Γκολ στο σήμερα. 1963-2023 -Το Λυσέ: μια διαδρομή»  που εγκαινιάστηκε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, οργανώνει δωρεάν επισκέψεις και εργαστήρια για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με βάση εξήντα εμβληματικές λέξεις στα γαλλικά και τα ελληνικά, που αποδίδουν τις κοινές αξίες των δύο χωρών και με άξονα τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει το Γαλλικό Ινστιτούτο στην ενίσχυση των ανταλλαγών μεταξύ των δύο πολιτισμών, εδώ και δεκαετίες, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο, μαθαίνοντας για την σημαντική επίσκεψη του Στρατηγού Ντε Γκολ στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Λύκειο (Λυσέ) το 1963. Θα αντλήσουν πληροφορίες για την ιστορία της πόλης στον 20ο και 21ο αιώνα μέσα από τα εκθέματα αλλά και την εξέλιξη του κτιρίου του « Λυσέ » από το 1906 ως σήμερα. Ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως «κέντρο πολιτισμού», «συλλογή» «πολιτισμική δράση» κ.α. χάρη σε ένα τυχαίο ξεφύλλισμα των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Λυσέ τα τελευταία 60 χρόνια. Τέλος θα μπορέσουν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους κατά τη διάρκεια των βιωματικών εικαστικών δράσεων.

Οι επισκέψεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από 3 Οκτωβρίου κατόπιν ραντεβού.

Έχουν διάρκεια μία ώρας, γίνονται δια ζώσης στα γαλλικά και τα ελληνικά και απευθύνονται σε μαθητές από την έκτη δημοτικού ως και το λύκειο.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήριο: 25 μαθητές.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Δανάη Ιωακειμίδη στο e-mail : dioakimidis@ift.gr

Παρακαλούμε να ενημερώσετε με τη σειρά σας τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητας σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση

Δανάη ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ

Υπεύθυνη εκπαιδευτικής συνεργασίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης