Εκτύπωση
Κατηγορία: ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
euro program

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με το ΚΜΟΠ - Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας επιθυμεί να συμβάλλει στην υλοποίηση του προγράμματος  «PARTICIPATION – Ανάλυση και πρόληψη του εξτρεμισμού μέσω της Συμμετοχής». Το πρόγραμμα,  στο οποίο συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και άλλες χώρες, αποσκοπεί στην πρόληψη του εξτρεμισμού και της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης μέσω αποτελεσματικότερων κοινωνικών και εκπαιδευτικών πολιτικών και παρεμβάσεων που στοχεύουν σε ομάδες κινδύνου.

Για τον σκοπό αυτό, προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας να πάρουν μέρος σε ηλεκτρονική έρευνα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Μάρτιος-Μάιος 2022).

Συγκεκριμένα:

  1. Κατά τη διάρκεια του 1ου Εργαστηρίου (στις 10 ή 14 Μαρτίου) θα παρουσιαστεί το προσχέδιο της ηλεκτρονικής έρευνας και θα εξεταστούν οι ερωτήσεις που θα κληθείτε να απαντήσετε. Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα θα χρησιμοποιήσει τα πολύτιμα σχόλιά σας για να βελτιώσει την ηλεκτρονική έρευνα και θα σας αποστείλει έναν σύνδεσμο για να την ολοκληρώσετε, μέχρι τις 8 Απριλίου. 
  1. Μόλις συλλεχθούν και αναλυθούν όλα τα δεδομένα από την ερευνητική ομάδα, θα σας ζητηθεί να συμμετάσχετε στο 2οΕργαστήριο («Follow Up»), στα μέσα Μαΐου, για να συζητήσετε μαζί μας τα κύρια ευρήματα.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν μέσω Zoom και στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Στην περίπτωση που θα συμμετάσχουν περισσότεροι καθηγητές από το ίδιο σχολείο, θα δοθούν και επιπλέον βεβαιώσεις σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Για δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Στην επισυναπτόμενη πρόσκληση θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες και τους απαραίτητους συνδέσμους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.