Διάθεση Ανοικτού Διαδικτυακού Μαθήματος (MOOC), που αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Εξ Αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση. Πρόκειται για ταχύρυθμο επιμορφωτικό πρόγραμμα και είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Πανεπιστήμιο Αιγαίου και φιλοξενείται στην πλατφόρμα Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Learn του ΕΑΠ που είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση https://learn.eap.gr.

ημερίδα v4 2

 

 

Για να δείτε πληροφορίες για την ημερίδα ανοίξτε το συνημμένο αρχείο.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 

 ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚ-ΤΠΕ) Φλώρινας στο πλαίσιο της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης κα. Βαϊρινού Κωνσταντίνα, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα 4 & Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 για τους Νηπιαγωγούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

 

Ημερομηνία : Δευτέρα 4/5/2020 στις 11:00

Σύνδεσμος δωματίου : https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/samgeorg

Ημερομηνία : Τετάρτη 6/5/2020 στις 11:00

Σύνδεσμος δωματίου : https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/evadragou

 

11:00-12:00 : Παρουσίαση λειτουργιών της Webex εφαρμογής για τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Για τη συμμετοχή στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη, αρκεί να πατήσετε τον σύνδεσμο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες σύνδεσης (συνημμένα αρχεία) που συνοδεύουν το παρόν μήνυμα.

Δεν χρειάζεται να έχετε μικρόφωνο ή κάμερα, καθώς μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις με χρήση κειμένου. Η είσοδος και έξοδος από το δωμάτιο της τηλεδιάσκεψης είναι ελεύθερη, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το πεδίο της ενημέρωσης που σας ενδιαφέρει.

Η συμμετοχή σας στην τηλεδιάσκεψη είναι προαιρετική.

Για επικοινωνία:

Γεωργίου Σωτήρης – Δράγου Ευαγγελία

Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής ΠΕ86 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από το Γραφείο του

Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ
 
ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς
 
Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,
ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΠΕΚΤΠΕ) Καστοριάς στο πλαίσιο της σύγχρονης εκπαίδευσης και σε συνεργασία με την υπεύθυνη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας προγραμμάτισε τις παρακάτω τηλεδιασκέψεις για Νηπιαγωγούς του Νομού Καστοριάς:
 
Παρουσίαση της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings (διάρκειας περίπου 45 -60λεπτών):
• Πέμπτη 30/4/2020 και ώρα 17:30, για Νηπιαγωγούς που ανήκουν σε νηπιαγωγεία της πόλης της Καστοριάς, του Τοιχιού, της Κορησού, της Πολυκάρπης και του Μαυροχωρίου
• Πέμπτη 30/4/2020 και ώρα 19:00, για Νηπιαγωγούς που ανήκουν σε όλα τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία του νομού Καστοριάς

Για να δείτε την πρόσκληση σε διαδικτυακά σεμινάρια εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ91 – Θεατρικής Αγωγής καθώς και τις προτάσεις σχετικά με τη σύγχρονη & την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και πνευματικά δικαιώματα της κ. Μαρίας - Αλεξάνδρας Κουμανάκου - Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κλ. ΠΕ91 ανοίξτε τα συνημμένα αρχεία,

Οδηγίες σύνδεσης στην τηλεδιάσκεψη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας

 

Αγαπητές/τοί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τις βασικές λειτουργίες και δυνατότητες της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Cisco Webex Meetings θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 28/4/2020 και ώρα 11:00 – 12:00.

Η τηλεδιάσκεψη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής σχολικών μονάδων Εορδαίας και Βοΐου και η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Η σύνδεση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση με την σειρά που αναφέρονται έναν από τους Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge, κλπ. Την πρώτη φορά που θα ζητηθεί να εγκατασταθεί ένα πρόσθετο Cisco Webex Extension θα πρέπει να το εγκαταστήσετε.

Η σύνδεση μπορεί να γίνει και από smart phone, tablet, κλπ εγκαθιστώντας την εφαρμογή Cisco Webex Meetings στην συσκευή σας.

Για τη συμμετοχή σας στην τηλεδιάσκεψη δεν είναι απαραίτητο να έχει ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας στην πλατφόρμα Webex. Αρκεί να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο και να ακολουθήσετε τις σχετικές οδηγίες σύνδεσης.Αρχεία με σύντομες Οδηγίες:

Οδηγίες σύνδεσης στην τηλεδιάσκεψη

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΠΕΚΤΠΕ Κοζάνης


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι προσχολικής αγωγής,

Σας προσκαλούμε σε ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις για την πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


● Τρίτη 28/4/2020 και ώρα 18:00 - 19:00
Επιμόρφωση νηπιαγωγών της Πόλης της Κοζάνης συν ΖΕΠ


● Τετάρτη 29/4/2020, ώρα 18:00 - 19:00
Επιμόρφωση των νηπιαγωγών των υπολοίπων νηπιαγωγείων του Δήμου
Κοζάνης (Αιανή, Λευκοπηγή, Βατερό κλπ)


● Πέμπτη 30/4/2020, ώρα 18:00 - 19:00

Επιμόρφωση των νηπιαγωγών του Δήμου Σερβίων και του Δήμου Βελβεντού