ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών: «Όμιλος Ρομποτικής και Προγραμματισμού» για μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Γρεβενών

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2022-01-18Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, θα δημιουργήσει «Όμιλο Ρομποτικής και Προγραμματισμού» για μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Γρεβενών.

Για όσους μαθητές ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να ενημερωθούν και να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στην παρακάτω φόρμα

https://forms.gle/6fiMcZKicKdrtsS69

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2021

Κατηγορία : Διαπιστευμένο σχέδιο ΚΑ1 2021
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-23Την Τετάρτη 22.12.2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ 2021 (2021-1-EL01-KA121-SCH-000020310) με διάρκεια υλοποίησης 15 μήνες (έως τον Δεκέμβριο 2022) και επιχορήγηση 86.522 ευρώ. Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιεί η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως Συντονίστρια της Κοινοπραξίας με τη συμμετοχή 14 σχολικών μονάδων από όλες τις Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας. Την παρουσίαση του προγράμματος στα μέλη της Κοινοπραξίας ανέλαβε η Υπεύθυνη Προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου.

{lightgallery type=local path=images/eikones_arthron/KA1/firstMeeting previewWidth=100}{/lightgallery}

Εκπαιδευτική ημερίδα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς με θέμα: Ένα ασφαλές σχολείο για όλους

Κατηγορία : ΔΡΑΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-22Στο πλαίσιο της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών/τριών, στη δημιουργία θετικού μαθησιακού κλίματος και ενός ασφαλούς σχολείου για όλους/ες, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Καστοριάς υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας πραγματοποίησε Διαδικτυακή Ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Π.Ε. Καστοριάς, με θέμα «Ένα ασφαλές σχολείο για όλους/ες», τη Δευτέρα 20/12/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Διαδικτυακή ημερίδα: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Έλα στη θέση μου, μόνο τότε θα με νιώσεις πραγματικά»

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-20Σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Έλα στη θέση μου, μόνο τότε θα με νιώσεις πραγματικά» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 από τις 10:00 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο Ατόμων με αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος στο Υoutube μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα είναι:

https://bit.ly/3fNDZDj

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (Φόρμα google) με βάση τον οποίο θα μπορούν οι μαθητές να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους στη συζήτηση που θα ακολουθήσει το πέρας των εισηγήσεων:

https://forms.gle/M6xvHDu1U65tRyCm9

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Εκστρατεία Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης LED: «Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»

Κατηγορία : LED
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-17Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του Έργου LED, το οποίο  χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Αλβανίας και από το Πρόγραμμα Interreg IPA II CBC “Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020”, υλοποίησε το παραδοτέο της Εκστρατείας Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης «Για ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον» πραγματοποιώντας δύο Εκδηλώσεις στα Γρεβενά και στη Φλώρινα.

Έργο LED: Hμερίδα πληροφόρησης στην Καστοριά

Κατηγορία : LED
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-16Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην:

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

Στην Καστοριά

στα πλαίσια του Έργου LED

«Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II CrossBorder Cooperation Programme Greece - Albania 2014-2020».

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην Ημερίδα την

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, 18:00-19:30,

στο 2ο Λύκειο Καστοριάς, στην Αίθουσα Παρουσιάσεων του Κέντρου LED.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Δελτίο Τύπου: Εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση»

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-08Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση» την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 70 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Την παρουσίαση του θέματος του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού ανέλαβαν η  Δρ. Αντωνία Τορρένς, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Δημιουργός και Υπεύθυνη του Προγράμματος Live Without Bullying, και ο κ. Νίκος Κωστής, Κλινικός Ψυχολόγος και Σύμβουλος του Προγράμματος Live Without Bullying.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Υλοποίηση του 1oυ Διαδικτυακού Εργαστήριου του Έργου LED

Κατηγορία : LED
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-07Τη Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το Διαδικτυακό Εργαστήριο του Έργου LED «Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης στα Δημόσια Σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας». Στο Εργαστήριο συμμετείχαν επαγγελματίες από φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Εκδηλώσεις ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-01Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας καθώς και των γονέων πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνουν τις παρακάτω εκδηλώσεις με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση»:

1. Τρίτη, 07.12.2021, 10:00 - 12:00 με μαθητές

Τα σχολεία που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρακαλούνται να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/tP92iXHcnkCWqQhu5

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσα από το κανάλι στο youtube των Πόλων Εκπαιδευτικής Μακεδονίας Δυτικής Μακεδονίας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3fNDZDj

2. Την Τετάρτη, 08.12.2021, 18:00 - 20:00 με εκπαιδευτικούς και γονείς

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα γίνει από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/95754948339

Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες να προωθήσουν το μήνυμα στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να δείτε τα συνημμένα αρχεία (ενημερωτική επιστολή, πρόσκληση, αφίσα, πρόγραμμα εκδήλωσης, σύντομη περιγραφή προγράμματος) και το βίντεο. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

1o Διαδικτυακό Εργαστήριο του Έργου LED: «Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»

Κατηγορία : LED
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-22Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο: 1o Διαδικτυακό Εργαστήριο του Έργου LED: «Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA II «Ελλάδα -Αλβανία 2014-2020». Το διαδικτυακό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 στις 17:00 – 19:30.

Online μέσω της πλατφόρμας Webex στη διεύθυνση: https://bit.ly/3FFsSpk

Εγγραφές: https://forms.gle/Dr1Tauizbw5arMYP7

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Βίντεο: Επιμορφωτική διαδικτυακή εκδήλωση "Κλιματική κρίση και εκπαίδευση για την αειφορία"

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-19Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα: «Κλιματική Κρίση και Εκπαίδευση για την Αειφορία», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 17:30-20:30.

Μπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε το βίντεο της επιμόρφωσης.

ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας: Επιμορφωτικό σεμινάριο στην σχεδίαση και κατασκευή σχολικής ή προσωπικής ιστοσελίδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με χρήση της πλατφόρμας Wordpress

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-15Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Φλώρινας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο στην σχεδίαση και κατασκευή σχολικής ή προσωπικής ιστοσελίδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με χρήση της πλατφόρμας Wordpress.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το λογισμικό διαχείρισης ιστοτόπων Plesk του ΠΔΣ και η εγκατάσταση και χρήση της πλατφόρμας Wordpress. Aπευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που υπηρετούν στην περιοχή της Φλώρινας. Λόγω της δια ζώσης επιμόρφωσης και των περιοριστικών κανόνων θα επιλεγεί συγκεκριμένος αριθμός εκπαιδευτικών. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής, στον παρακάτω σύνδεσμο, μέχρι τις 18/11/2021.

https://forms.gle/MkBwvYFeDyFjvXdo6

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Επιμορφωτική διαδικτυακή εκδήλωση "Κλιματική κρίση και εκπαίδευση για την αειφορία"

Κατηγορία : Ημερίδες - Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-15Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα:

«Κλιματική Κρίση και Εκπαίδευση για την Αειφορία»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 καιώρες 17:30-20:30.

Δελτίο Τύπου: Έγκριση χρηματοδότησης Διαπιστευμένου Σχεδίου ΚΑ1 ΣΕ 2021

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-11Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 2021 του Προγράμματος Erasmus+, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΙΚΥ) ενέκρινε την επιχορήγηση του ποσού των 86.522 ευρώ για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία έχει χορηγηθεί η Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης για το διάστημα 2021-2027. Το ποσό αυτό έχει εγκριθεί για την υλοποίηση της δράσης «Μαθησιακή Κινητικότητα» και συγκεκριμένα για την υλοποίηση του σχεδίου με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000020310 που εντάσσεται στη Βασική Δράση 1 του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο δελτίο τύπου.

Ενημερωτικό δελτίο ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-03Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιεί εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Γρεβενών (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ). Η εκπαιδευτική δράση αφορά τον διαγωνισμό Astro Pi της ESA (European Space Agency) και αντιστοιχεί στον προγραμματισμό του Astro Pi που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station - ISS).

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Ενημερωτικό δελτίο ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-27Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) είναι μια πρωτοβουλία βάσης που οργανώνεται από εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού. Η 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, για το 2021 έχει προγραμματιστεί για τις ημερομηνίες 09 Οκτωβρίου με 5 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών- Υλοποίηση ενός απλού παιχνιδιού στο Scratch 3.0

Κατηγορία : ΠΔΕ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-22Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιεί εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Γρεβενών. Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό πληροφορικής στο χώρο του ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών ή στον χώρο του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου αν αυτό είναι δυνατόν.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πληροφορικής σε συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δράσεις ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-21Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας Καστοριάς (ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς) θα υλοποιήσει ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της ΠΕ Καστοριάς με θέμα:

«Δημιουργία και διαχείριση Ιστολογίου (blog) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο»

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

ΠΕΚΤΠΕ Κοζάνης, «Δημιουργία Ιστολογίου (blog) και σωστή διαχείριση του στο Π.Σ.Δ

Κατηγορία : ΠΔΕ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-18Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021. https://forms.gle/sFh1CiGyjNNPh4Wx5

Η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 25/10/2021 και ώρα 18:00 -19:30.

Η ενημέρωση σχετικά με το σύνδεσμο Webex τάξης θα σταλεί στο email που θα δηλωθεί.