ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

Δυτικής Μακεδονίας

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Μέρες της COVID-19 και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού-Σιάτιστας, Βεύης-Μελίτης, Γρεβενών και Καστοριάς και τον Σ.E.E. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17/06/2020 (17:15-20:00).

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένη τη διαδικτυακή ημερίδα στον σύνδεσμο: https://youtu.be/Q5sT4pUr_rc

 

 

Για να δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου ανοίξτε το συνημμένο αρχείο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, στις 18:00, και μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση μεταβαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο  https://bit.ly/3dTWaDt .

 

Για να δείτε το ενημερωτικό δελτίο ανοίξτε το συνημμένο αρχείο.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού - Σιάτιστας, Βεύης - Μελίτης, Γρεβενών και Καστοριάς και τον Σ.E.E. Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα την Τετάρτη 17/06/2020 (17:15-20:00), με θέμα: «Μέρες της COVID-19 και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Οι μαθητές μας πρεσβευτές της βιώσιμης ανάπτυξης» την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (επισυνάπτονται η πρόσκληση, το πρόγραμμα και η αφίσα της εκδήλωσης).

Η εκδήλωση αποτελεί απόρροια της συμμετοχής μας στη διακρατική κατασκήνωση “WE CARE! 2019 – Values Education Camp”, με θέμα τη δημοκρατία και τις ηθικές αξίες στη Λιθουανία 15-21 Ιουλίου 2019, στην οποίο συμμετείχαν 6 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 4ο και 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης. Η συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με χρηματοδότηση της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Λιθουανία (διαμονή, διατροφή, εκπαιδευτικό υλικό, μεταφορά) και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (αεροπορικά εισιτήρια). Βασικοί στόχοι της κατασκήνωσης ήταν να προωθήσει το διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα στις εθνικές ομάδες με αφορμή τις δράσεις της κατασκήνωσης, καθώς και να καλλιεργήσει τις ανθρώπινες αξίες, όπως το σεβασμό και την υπευθυνότητα, μέσα από τη ρητορική για τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα, τον γραμματισμό στα μέσα επικοινωνίας και την κοινωνική ένταξη των εθνικών μειονοτήτων, προσφύγων και χωρών στον πολυπολιτισμικό διάλογο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των 6 μαθητών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διακρατική κατασκήνωση Values Education Camp  “WE CARE!” 2019 στη Λιθουανία από τις 15 ως τις 21 Ιουλίου 2019, με θέμα τη δημοκρατία και τις ηθικές αξίες. Η συμμετοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Η κατασκήνωση υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Αμερικάνικης Πρεσβείας στη Λιθουανία (διαμονή, διατροφή, εκπαιδευτικό υλικό, μεταφορά από και προς το χώρο της κατασκήνωσης), ενώ τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων των συμμετεχόντων καλύφθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι δραστηριότητες της κατασκήνωσης παρουσιάζονται αναλυτικά εδώ

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με θέμα  «Μεταλυκειακό  Έτος  –  Τάξη  Μαθητείας:  Προοπτικές στη  Δυτική  Μακεδονία»  την  Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δημήτριος Mπαξεβανάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Υφυπουργού Παιδείας, κ. Θέμης Κοτσιφάκης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, οι διευθυντές των ΔΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των δομών εκπαίδευσης, προσκεκλημένοι ομιλητές, μαθητές και πλήθος κόσμου που με πολύ ενδιαφέρον περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης και παρακολούθησαν τις εισηγήσεις των ομιλητών.