Εκδηλώσεις ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-12-01Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων της περιοχής μας καθώς και των γονέων πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνουν τις παρακάτω εκδηλώσεις με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση»:

1. Τρίτη, 07.12.2021, 10:00 - 12:00 με μαθητές

Τα σχολεία που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρακαλούνται να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/tP92iXHcnkCWqQhu5

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσα από το κανάλι στο youtube των Πόλων Εκπαιδευτικής Μακεδονίας Δυτικής Μακεδονίας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/3fNDZDj

2. Την Τετάρτη, 08.12.2021, 18:00 - 20:00 με εκπαιδευτικούς και γονείς

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα γίνει από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/95754948339

Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες να προωθήσουν το μήνυμα στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε να δείτε τα συνημμένα αρχεία (ενημερωτική επιστολή, πρόσκληση, αφίσα, πρόγραμμα εκδήλωσης, σύντομη περιγραφή προγράμματος) και το βίντεο. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

1o Διαδικτυακό Εργαστήριο του Έργου LED: «Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»

Κατηγορία : LED
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-22Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο: 1o Διαδικτυακό Εργαστήριο του Έργου LED: «Χαράσσοντας το δρόμο για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια σχολεία και τη διάδοση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA II «Ελλάδα -Αλβανία 2014-2020». Το διαδικτυακό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 στις 17:00 – 19:30.

Online μέσω της πλατφόρμας Webex στη διεύθυνση: https://bit.ly/3FFsSpk

Εγγραφές: https://forms.gle/Dr1Tauizbw5arMYP7

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Βίντεο: Επιμορφωτική διαδικτυακή εκδήλωση "Κλιματική κρίση και εκπαίδευση για την αειφορία"

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-19Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα: «Κλιματική Κρίση και Εκπαίδευση για την Αειφορία», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 17:30-20:30.

Μπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε το βίντεο της επιμόρφωσης.

ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας: Επιμορφωτικό σεμινάριο στην σχεδίαση και κατασκευή σχολικής ή προσωπικής ιστοσελίδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με χρήση της πλατφόρμας Wordpress

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-15Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Φλώρινας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο στην σχεδίαση και κατασκευή σχολικής ή προσωπικής ιστοσελίδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με χρήση της πλατφόρμας Wordpress.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί το λογισμικό διαχείρισης ιστοτόπων Plesk του ΠΔΣ και η εγκατάσταση και χρήση της πλατφόρμας Wordpress. Aπευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που υπηρετούν στην περιοχή της Φλώρινας. Λόγω της δια ζώσης επιμόρφωσης και των περιοριστικών κανόνων θα επιλεγεί συγκεκριμένος αριθμός εκπαιδευτικών. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής, στον παρακάτω σύνδεσμο, μέχρι τις 18/11/2021.

https://forms.gle/MkBwvYFeDyFjvXdo6

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Επιμορφωτική διαδικτυακή εκδήλωση "Κλιματική κρίση και εκπαίδευση για την αειφορία"

Κατηγορία : Ημερίδες - Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-15Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα:

«Κλιματική Κρίση και Εκπαίδευση για την Αειφορία»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 καιώρες 17:30-20:30.

Δελτίο Τύπου: Έγκριση χρηματοδότησης Διαπιστευμένου Σχεδίου ΚΑ1 ΣΕ 2021

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-11Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 2021 του Προγράμματος Erasmus+, η Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΙΚΥ) ενέκρινε την επιχορήγηση του ποσού των 86.522 ευρώ για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία έχει χορηγηθεί η Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης για το διάστημα 2021-2027. Το ποσό αυτό έχει εγκριθεί για την υλοποίηση της δράσης «Μαθησιακή Κινητικότητα» και συγκεκριμένα για την υλοποίηση του σχεδίου με κωδικό αριθμό 2021-1-EL01-KA121-SCH-000020310 που εντάσσεται στη Βασική Δράση 1 του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο δελτίο τύπου.

Ενημερωτικό δελτίο ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-11-03Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιεί εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Γρεβενών (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ). Η εκπαιδευτική δράση αφορά τον διαγωνισμό Astro Pi της ESA (European Space Agency) και αντιστοιχεί στον προγραμματισμό του Astro Pi που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station - ISS).

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Ενημερωτικό δελτίο ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-27Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) είναι μια πρωτοβουλία βάσης που οργανώνεται από εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού. Η 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, για το 2021 έχει προγραμματιστεί για τις ημερομηνίες 09 Οκτωβρίου με 5 Νοεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών- Υλοποίηση ενός απλού παιχνιδιού στο Scratch 3.0

Κατηγορία : ΠΔΕ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-22Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιεί εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Γρεβενών. Η εκπαιδευτική δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό πληροφορικής στο χώρο του ΠΕΚΤΠΕ Γρεβενών ή στον χώρο του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου αν αυτό είναι δυνατόν.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί πληροφορικής σε συνεννόηση με τον διευθυντή του σχολείου να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δράσεις ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-21Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας αξιοποιώντας τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας Καστοριάς (ΠΕΚΤΠΕ Καστοριάς) θα υλοποιήσει ενημερωτική συνάντηση για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της ΠΕ Καστοριάς με θέμα:

«Δημιουργία και διαχείριση Ιστολογίου (blog) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο»

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

ΠΕΚΤΠΕ Κοζάνης, «Δημιουργία Ιστολογίου (blog) και σωστή διαχείριση του στο Π.Σ.Δ

Κατηγορία : ΠΔΕ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-18Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021. https://forms.gle/sFh1CiGyjNNPh4Wx5

Η πρώτη επιμορφωτική συνάντηση θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 25/10/2021 και ώρα 18:00 -19:30.

Η ενημέρωση σχετικά με το σύνδεσμο Webex τάξης θα σταλεί στο email που θα δηλωθεί.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε δράσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2021

Κατηγορία : ΠΔΕ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-18Οι παρακάτω δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.

Δράσεις Εξ αποστάσεως

• Δράση «Εισαγωγή στη ρομποτική». Υλοποίηση εξ αποστάσεως σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης. Πληροφορίες σχετικά με τη δράση: «Εισαγωγή στη ρομποτική»

• Συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Πληροφορική ή Τεχνολογία στην Α’/θμια και Β’/θμια Εκπ/ση για την υλοποίηση εξ αποστάσεως διδακτικών παρεμβάσεων σύντομης διάρκειας, στο πλαίσιο της διδασκαλίας θεμάτων σχετικών με νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτική ρομποτική.

Εργαστήρια με φυσική παρουσία

• Προγραμματίζοντας EV3 Mindstorms - (εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και προγραμματισμού) Διάρκεια: 4 ώρες. Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε πιλοτικές δράσεις του ΠΕΚΤΠΕ Πτολεμαΐδας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-14Οι δράσεις θα υλοποιηθούν το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021 σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των σχολικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας και του Δήμου Βοΐου.

Δηλώστε την πρόθεση σας για συμμετοχή στις δράσεις συμπληρώνοντας τη φόρμα:

https://forms.gle/suSFiSeR78oCdLu6A

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας: Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-14Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) είναι μια πρωτοβουλία βάσης που οργανώνεται από εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Εβδομάδας Προγραμματισμού. Η 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, για το 2021 έχει προγραμματιστεί τις ημερομηνίες 09-24 Οκτωβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

 

Πρόταση συνεργασία ΠΕΚΤΠΕ Φλώρινας με το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-10-14Ο Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Φλώρινας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας προτίθεται να συνεργαστεί με το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας (ppf@sch.gr), στον όμιλο ρομποτικής “Μικροί Χάκερ”. Η συνεργασία θα γίνει με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του ομίλου, κ. Αρβανιτάκη Ιωάννη και θα περιλαμβάνει υποστήριξη, διδασκαλία και καθοδήγηση των μαθητών πάνω σε τεχνολογικά θέματα. Τα μαθήματα θα γίνονται στο εργαστήριο ρομποτικής του Πειραματικoύ Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και θα χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφοριες, δείτε το συνημμένο.

Δελτίο τύπου: Πολυμεσική Εφαρμογή LED

Κατηγορία : LED
Δημοσιεύθηκε : 2021-09-06Η Πολυμεσική Εφαρμογή LED, όπως και τα υπόλοιπα παραδοτέα και σχετικές ενέργειες του Έργου προωθούν το κύριο στόχο του Έργου LED που αφορά την ευαισθητοποίηση του κοινού σε πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο δελτίο τύπου.

Δελτίο τύπου: Ολιστική Προσέγγιση της Βιωσιμότητας (Sustainability)/Αειφορίας στη σχολική μονάδα

Κατηγορία : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-09-06Η πρόταση για υιοθέτηση της "Ολιστικής Προσέγγισης της Βιωσιμότητας (Sustainability)/Αειφορίας στη σχολική μονάδα" κατατέθηκε στην Υπουργό Παιδείας (2/9/2021).

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο δελτίο τύπου.

Δελτίο τύπου: «Δίκτυο LED & Ενημερωτικό Υλικό»

Κατηγορία : LED
Δημοσιεύθηκε : 2021-06-24Η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας  είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του Δικτύου LED  με αξιόλογους Φορείς, ευαισθητοποιημένους σε θέματα ενεργειακής απόδοσης, των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας. Στόχος είναι το Δίκτυο LED να αποτελέσει ένα κοινό πεδίο δράσης των συνεργαζόμενων φορέων στους προαναφερθέντες τομείς.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

Υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Climate Change In classroom and beyond

Κατηγορία : ΔΡΑΣΕΙΣ
Δημοσιεύθηκε : 2021-06-22Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+ “Climate Change in classroom and beyond (2020-1-UK01-KA201-078893) διάρκειας 2 ετών, από 01.09.2020 έως 31.08.2022. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης φορείς της Ιταλίας, Τουρκίας και Βουλγαρίας και συντονίστρια χώρα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Διαπίστευση Erasmus+ KA1"

Κατηγορία : Ημερίδες - Εκδηλώσεις
Δημοσιεύθηκε : 2021-06-22Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Διαπίστευση Erasmus+ KA1" την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και ώρα 12:30 (επισυνάπτεται πρόσκληση).