etwinning

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Ι.Ε.Π. (Πράξη 19/23-03-2023)προκηρύσσει τον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων 2023 με σκοπό τη συγκρότηση Εθνικής Αποστολής που θα συμμετάσχει στον «8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Γκντάνσκ (Gdańsk) της Πολωνίας από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023.

eresmus 2021-27

13 Μαρτίου 2023:  17.00 - 18:00 - Εκδήλωση καλωσορίσματος του μαζικού, ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος (MOOC rerun) «eTwinning & Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Συνεργατικές Δράσεις για την Καλλιέργεια Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων». Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στο : https://www.youtube.com/watch?v=jShSag4-qho 

Πρόγραμμα: https://www.etwinning.gr/actions/skillslabs/1218-mooc-rerun-etwinning

 

Με εκτίμηση,

 Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning

etwinning

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning σας καλεί να συμμετέχετε στο μαζικό, ανοικτό διαδικτυακό μάθημα (MOOC rerun) που προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας http://mooc.etwinning.gr/ με θέμα: «eTwinning & Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Συνεργατικές Δράσεις για την Καλλιέργεια Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων».

etwinning

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει το βήμα ακαδημαϊκού διαλόγου και παρουσίασης ερευνητικών εργασιών, αναλύσεων και θεωρητικών μελετών που αφορούν στις πολλαπλές πτυχές του πεδίου της Ηλεκτρονικής Μάθησης και, ειδικότερα, σε ζητήματα σχετικά με το Ανοικτό Ψηφιακό Υλικό και τις Ανοικτές Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις. Ειδική έμφαση θα δοθεί στην εφαρμοσμένη έρευνα που αφορά καινοτόμους εκπαιδευτικούς σχεδιασμούς Ηλεκτρονικής Μάθησης στη σχολική εκπαίδευση, στην ανώτατη εκπαίδευση, στην επαγγελματική ανάπτυξη, στην εκπαίδευση ενηλίκων και στη δια-βίου μάθηση.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στελέχη της εκπαίδευσης, επιμορφωτές προγραμμάτων, στην ερευνητική κοινότητα, στην κοινότητα των επαγγελματιών και σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που αξιοποιούν την Ηλεκτρονική Μάθηση και τους Ανοικτούς Εκπαιδευτικούς Πόρους.

Η εγγραφή και η παρακολούθηση του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου “Ηλεκτρονική Μάθηση και Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι” είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον δικτυακό τόπο: https://eloer2023.primedu.uoa.gr

etwinning

Οι εβδομάδες eTwinning έχουν ήδη ξεκινήσει με σύνθημα «Το μέλλον μας – όμορφο, βιώσιμο, μαζί: τα σχολεία και το νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus».

Σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο διοργανώνονται εκδηλώσεις για να βρείτε συνεργάτες για eTwinning έργα, να εμπνευστείτε από τις φετινές θεματικές του eTwinning, την αισθητική, την αειφορία και τη συμπερίληψη, και να δημιουργήσετε τη δική σας ποιοτική εκπαιδευτική δράση.

eTwinning

Η Γ΄ τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning (ηλεκτρονικής αδερφοποίησης) υλοποιεί το σχολικό έτος 2021-2022 έργο με τίτλο: «Τα σχολεία χτίζουν γέφυρες φιλίας».

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://twinspace.etwinning.net/192366/home