Η ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εξ αποστάσεως ενημερωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι διδάσκουν σε Γυμνάσια κατά το τρέχον σχολικό έτος. H ενημέρωση αφορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Dig4Future και τη δυνατότητα συνεργασίας-συμμετοχής σχολικών μονάδων (Γυμνασίων) και εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε Γυμνάσια της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα συννημένα αρχεία.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς σας προσκαλούν στην εκδήλωση   για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Media Smarts” που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 στις 18:00 στο πλαίσιο των Erasmus Days 2021.

Για τη σύνδεσή σας χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/99363547588

Περισσότερες πληροφορίες στα συνημμένα έγγραφα.

erasmus

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Διαπίστευση Erasmus 2021-2027». Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και από συνεργαζόμενους φορείς εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Διαπίστευση Erasmus+ 2021-2027 " την Τετάρτη 6 Οκτώβρη 2021 στις 12:30. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης θα παρουσιαστεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης για απονομή Διαπίστευσης στους επιλέξιμους οργανισμούς για τους  τομείς Σχολικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Για τη σύνδεσή σας χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/97458185969

Για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση παρακαλείστε να συμπληρώσετε το έντυπο συμμετοχής:

https://forms.gle/4UucWcup7uHY2vWw9

Επισυνάπτεται η πρόσκληση στην ενημερωτική τηλεσυνάντηση.

Για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης και τα συμπραττόμενα ευρωπαϊκά σχολεία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκπαιδευτική μετακίνηση δασκάλων στο σχολείο Adnan Menderes Ilkokulu στην Καισάρεια (Kayseri) της Τουρκίας. Από κάθε συμπραττόμενο σχολείο συμμετείχαν 4 εκπαιδευτικοί από τις 06 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021.

speaker

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η τρίτη εταιρική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-FR01-KA201-080646) με τίτλο “SpeakER”. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζεται με πέντε εκπαιδευτικούς οργανισμούς από τη Σερβία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία, που είναι και η συντονίστρια χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα συνημμένα.

smart erasmus

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ (κωδικός προγράμματος: 2020-1-FR01-KA226-SCH-095287) με τίτλο “Media Smarts”.

Δείτε το συνημμένο δελτίο τύπου

LED

Η Πολυμεσική Εφαρμογή LED, όπως και τα υπόλοιπα παραδοτέα και σχετικές ενέργειες του Έργου προωθούν το κύριο στόχο του Έργου LED που αφορά την ευαισθητοποίηση του κοινού σε πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο δελτίο τύπου.

Υποκατηγορίες

Η πανδημία Covid-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το School Education Gateway «Έρευνα για την ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» η διαδικτυακή διδασκαλία αποτέλεσε πρακτική διδασκαλίας για πάνω από το 66% των εκπαιδευτικών και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει αλλαγές στην εκπαίδευση στο μέλλον. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε μια προκαταρκτική έρευνα μεταξύ δασκάλων, γονέων και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην Ελλάδα, δείχνοντας ότι η πλειοψηφία των γονέων απέδωσε την ανάγκη για πρόσθετη υποστήριξη στην έλλειψη σαφών οδηγιών, στις χαμηλές ψηφιακές δεξιότητες και στην ανάγκη για κοινωνικές επαφές. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς έδωσαν έμφαση στην αυτονομία που προωθείται μέσω της διαδικτυακής μάθησης.

Πολλοί εκπαιδευτικοί και σχολεία προσπαθούν να προσφέρουν λύσεις συμπερίληψης όλων των μαθητών τους, αλλά το ψηφιακό περιεχόμενο και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαιτούν νέες προσαρμογές και δεξιότητες. Συνεπώς, οι εκπαιδευτικοί θα χρειαστούν υποστήριξη τόσο για την απόκτηση των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων για την εφαρμογή ποιοτικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όσο και για τη δημιουργία και οργάνωση αυτών των ψηφιακών μαθημάτων και περιεχομένου με τον πιο συμπεριληπτικό δυνατό τρόπο. Στόχος αυτού του έργου είναι να παρέχει καθοδήγηση και κατάρτιση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας έως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην προσαρμογή του ψηφιακού περιεχομένου στους μαθητές τους με συγκεκριμένες μαθησιακές ανάγκες.

Οι πόροι του έργου θα επικεντρωθούν στην παιδαγωγική της συμπερίληψης και την προσαρμογή του περιεχομένου του διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού. Αρκετά έργα προσφέρουν πολύτιμους καταλόγους εργαλείων ή προωθούν ευκαιρίες δικτύωσης για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα εκπαίδευσης πρόθυμα να μοιραστούν τους πόρους και τις καλές πρακτικές τους για τη διαδικτυακή εκπαίδευση.

 

Τα προϊόντα του έργου είναι τα παρακάτω:

  • Οδηγός για τις ανάγκες ψηφιακής προσαρμογής (Guide)
  • 50 Φύλλα πρακτικής προσαρμογής (Practical Adaptation Sheets)
  • Eργαλειοθήκη (toolbox)
  • 50 Εκπαιδευτικά βίντεο (tutorials)
  • 10 Λίστες ελέγχου προσαρμογής (Adaptation Checklists)
  • 50 φύλλα εργασίας (Worksheets)