ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Λόγω της πληθώρας των  αιτημάτων από φορείς  του Δημόσιου Τομέα για τη διάθεση θέσεων  στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η δυνατότητα διάθεσης θέσεων παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 17/06/2022 και ώρα 23:59.

 Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική καταχώριση για διάθεση θέσεων μαθητείας πραγματοποιείται στον ιστότοπο https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/. όπου έχουν αναρτηθεί   η σχετική Πρόσκληση καθώς και ο  Οδηγός για την υποβολή θέσεων μαθητείας.  

Επισυνάπτεται παρουσίαση του θεσμού της Μαθητείας προς ενημέρωση των τελειόφοιτων και απόφοιτων ΕΠΑΛ.

Συνημμένα:
Download this file (ppt_ΜΑΘΗΤΕΙΑ.pdf)ppt_ΜΑΘΗΤΕΙΑ.pdf[ ]4104 kB
ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Από τη Δευτέρα 11-04-2022, μετά από πρόσκληση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκίνησε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του Πληροφοριακού συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας https://e-mathiteia.minedu.gov.gr η ηλεκτρονική καταχώριση για τη διάθεση θέσεων Μαθητείας στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απόφοιτων ΕΠΑ.Λ, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27/05/2022 και ώρα 23:59 για τους φορείς του Δημόσιου Τομέα, ενώ για τους φορείς του Ιδιωτικού Τομέα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15/7/2022 και ώρα 23:59.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το συνημμένο.

ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Κατά την περίοδο 2022-2023, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα υλοποιήσει το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας στις ειδικότητες που παρουσιάζονται στο Παράρτημα 1. Αναλυτικές πληροφορίες για την υλοποίηση παρουσιάζονται στο Παράρτημα 2. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, καλείστε να στηρίξετε το θεσμό της Μαθητείας, επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων με την προσφορά θέσεων μαθητείας στο
Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας για την περίοδο 2022-2023.