Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, από τις 16.30΄ έως τις 20.00΄ η Τηλε-Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Αφήγηση και Ρομποτική στη Σύγχρονη Προσχολική και Πρωτοσχολική Εκπαίδευση: Δυνατότητες και Προκλήσεις», η οποία συνδιοργανώθηκε από τις Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου: ΠΕ60 1ης Ενότητας και ΠΕ70  3ης Ενότητας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Δημιουργικότητας Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Εισηγητής της τηλε- ημερίδας ήταν ο κ. Θαρρενός Μπράτιτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Δημιουργικότητας Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο βασικές καινοτόμες μαθησιακές μεθοδολογίες: την ψηφιακή αφήγηση και την εκπαιδευτική ρομποτική. Παρουσίασε το θεωρητικό πλαίσιο και την παιδαγωγική τους διάσταση, καθώς και μια σειρά ενδεικτικών παραδειγμάτων σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης διδακτικών προτάσεων για μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Την Τηλε- Ημερίδα συντόνισαν οι: κα Κ. Βαϊρινού, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Νηπιαγωγών του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας, κα Ε. Ζυγούρη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας και κ. Ι. Σούλιος, Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας. Στις εργασίες επίσης συμμετείχε ο κ. Δ. Τζήμας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας.

Στην Τηλε- Ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές κυρίως από τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως και από την Γερμανία.

Ευελπιστούμε ότι οι προβληματισμοί που δημιούργησε η τηλε- ημερίδα στους εκπαιδευτικούς θα οδηγήσουν  σε αποτελεσματικές διδακτικές εφαρμογές στις σχολικές τάξεις.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή και επιτυχή έκβασή της.

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70

του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60

του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Μακεδονίας

                        Έλενα Ζυγούρη

Κωνσταντία Βαϊρινού