mathitikos diagonismos

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/97130/98675/Δ1 εγγράφου με θέμα «Έγκριση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο “Το κλίμα αλλάζει .... αλλάζω ζωή” της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού –ΕΛΛΕΤ για το σχολικό έτος 2022-2023» σας ενημερώνουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στον εν θέματι Διαγωνισμό παρατείνεται έως την Κυριακή  7 Μαΐου 2023 και ώρα 23.59μμ.

O 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Το κλίμα αλλάζει… αλλάζω ζωή!» ο οποίος εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του ολοκληρωμένου έργου «LIFE-IP AdaptInGRBoosting the implementation of adaptation policy across Greece» (LIFE17 IPC/GR/000006).

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δώσει το ερέθισμα στις/στους μαθήτριες/τές Πρωτοβάθμιας &  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή,  θέτοντας στο επίκεντρο το θέμα της προσαρμογής σε αυτή. 

Συμμετοχές μπορούν να υποβάλουν μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’-Στ’ Δημοτικού, Α’-Γ’ Γυμνασίου και Α’-Γ' Λυκείου είτε ατομικά είτε ομαδικά και συντονισμό των μελών της ομάδας θα αναλάβει εκπαιδευτικός του σχολείου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

Α) Δημιουργία σύνθεσης εικόνων – Κολλάζ (Νηπιαγωγείο έως Γ’ Λυκείου),

Β) Δημιουργία επιτραπέζιου παιχνιδιού (Γ΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου),

Γ) Δημιουργία ηλεκτρονικού παιχνιδιού (Ε΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου),

Δ) Δημιουργία βίντεο (οπτικού υλικού) (Α’ Γυμνασίου έως Γ’ Λυκείου).

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες του διαγωνισμού και τα συνοδευτικά έγγραφα.

Μέσω της συμμετοχής στον διαγωνισμό  δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις σχολικές μονάδες:

  1. να ενεργοποιηθούν περαιτέρω αναφορικά με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας μας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής,
  2. να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της προσαρμοστικής ικανότητας της ελληνικής κοινωνίας και
  3. να βραβευτούν για τις προσπάθειές τους.

Η ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών θα γίνει τον Μάϊο του 2023 από Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΛΛΕΤ. Οι συμμετοχές που θα διακριθούν στον διαγωνισμό θα δημοσιευτούν στους διαδικτυακούς τόπους του έργου LIFE IP AdaptInGR (www.adaptivegreece.gr ), του ΥΠΕΝ και της ΕΛΛΕΤ ενώ θα αξιοποιηθούν στις δράσεις ευαισθητοποίησης του έργου.

Το έργο LIFE-IP AdaptInGR συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Πράσινο Ταμείο και το συντονίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). Ο υπεύθυνος φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Προσδοκούμε στην ενημέρωση των μαθητριών/τών και εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους σε αυτόν.

Με εκτίμηση,

Βάσια Κουρεμένου

Συνεργάτης Συμβουλίου Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και ΠολιτισμούΤριπόδων 28,10558, Αθήνα