Εκτύπωση
Κατηγορία: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Erasmus+

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το δωρεάν Ανοιχτό Διαδικτυακό Μαζικό Μάθημα (Massive Open Online Course) για την καινοτόμο και συνεργατική STE(A)M προσέγγιση στην εκπαίδευση.

Το εν λόγω MOOC περιέχει αριθμό διδακτικών σεναρίων, υλικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές, μεταφρασμένο στα ελληνικά καθώς και αριθμό διδακτικών σεναρίων διαθέσιμο στην Αγγλική Γλώσσα.

Το συγκεκριμένο υλικό παρήχθη στο πλαίσιο υλοποίησης Μελλοντοστραφών Σχεδίων Συνεργασίας Erasmus+KA3, ως μέρος του έργου CHOICE-Ενίσχυση του Κινήτρου των Νέων για την επιλογή σταδιοδρομιών STEM μέσω μίας Καινοτόμου Διεπιστημονικής Προσέγγισης STE(A)M στην Εκπαίδευση στο οποίο συμμετείχε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας ως εταίρος. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα του σχεδίου μπορείτε να βρείτε στο CHOICE project.

Επισυνάπτεται επίσης Κείμενο Συστάσεων Πολιτικής και Συνηγορίας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ανωτέρω σχεδίου, στο οποίο θα βρείτε προτάσεις μεταρρύθμισης των σχολικών προγραμμάτων σπουδών σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό τη μετάβαση από τη διδασκαλία STEM με μεμονωμένες πρωτοβουλίες σε μια πιο διεπιστημονική και προσανατολισμένη στην πράξη προσέγγιση της εκπαίδευσης STE(A)M.