ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του ΙΕΠ, που αφορά στη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής στην πιλοτική εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και την επιμόρφωση εκπαιδευτικών των προτύπων και πειραματικών σχολείων που υλοποιείται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) επιμόρφωσης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής .
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ, οι εκπαιδευτικοί όλων των πιλοτικών σχολικών μονάδων δηλώνουν μέσω της επισυναπτόμενης πρόσκλησης το επιμορφωτικό τμήμα που θα παρακολουθήσουν.
Η διάρκεια κάθε επιμορφωτικού προγράμματος είναι τριάντα έξι (36) ώρες και πιο συγκεκριμένα οκτώ (8) ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση και είκοσι οκτώ (28) ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση οι οποίες πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα έως επτά (7) εβδομάδων. Η επιτυχής παρακολούθηση του κάθε επιμορφωτικού προγράμματος οδηγεί σε πιστοποιημένη επιμόρφωση τριάντα έξι (36) ωρών.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία συμμετοχής και παρακολούθησης της επιμόρφωσης, η διαδικασία υποβολής αίτησης περιλαμβάνει:
α)την εγγραφή και είσοδο στο μητρώο του ΙΕΠ, https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php
β)τη συμπλήρωση υποχρεωτικών προσωπικών στοιχείων (Μενού Portfolio/Καρτέλα «Προσωπικά Στοιχεία»)
γ)την επιλογή από το μενού Αιτήσεις της αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών», MIS 5035543, όπου οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τα ακόλουθα στοιχεία:
- Σχολική Μονάδα
- Ειδικότητα
- Τάξη που διδάσκουν (μόνο για εκπαιδευτικούς ΠΕ70) [Α ́, Β ́, Γ ́, Δ ́, Ε ́, ΣΤ ́, Ολοήμερο]

 

- Επιμορφωτικό πρόγραμμα (μια επιλογή για όλες τις ειδικότητες εκτός από τους ΠΕ70 και ΠΕ02 όπου δηλώνεται η επιθυμητή σειρά προτεραιότητας σε περισσότερα του ενός επιμορφωτικά προγράμματα)
δ) τη συμπλήρωση απογραφικού δελτίου εισόδου (το οποίο βρίσκεται μέσα στην αίτηση το οποίο υποβάλλεται ξεχωριστά) και ακολούθως υποβάλλεται η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης.
Διευκρινίζεται ότι η επιλογή «Αποθήκευση» δεν θεωρείται υποβολή της αίτησης. Η υποβολή αίτησης οριστικοποιείται με την επιλογή «Οριστική Υποβολή».
Η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων είναι υποχρεωτική.
Σε ότι αφορά στην προθεσμία υποβολής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την Παρασκευή 08-10-2021 ώρα 14:00 έως την Δευτέρα 18-10-2021 ώρα 14:00, οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα εισόδου/επεξεργασίας των στοιχείων των αιτούντων