Erasmus+

Η Europa Kontakt Akademie (EUKA) με έδρα την Γερμανία σας προσκαλεί.

Η EUKA είναι πάροχος δομημένων σεμιναρίων στο πλαίσιο του Erasmus+ και διοργανώνει σεμινάρια ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης για εκπαιδευτικούς από την Ευρώπη από τις 15 έως τις 22.10.2022 και από τις 22 έως τις 29.10.2022 στο ξενοδοχείο Hotel Olympia στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα είναι "Tools for successful European projects" (Εργαλεία για επιτυχημένα ευρωπαϊκά έργα). Τα σεμινάρια αυτά παρέχουν στους συμμετέχοντες εργαλεία και γνώσεις για τον προγραμματισμό, τη διαχείριση, την υλοποίηση και τον σχεδιασμό διεθνών προγραμμάτων με μαθητές. Σε αυτά περιλαμβάνονται η διαπολιτισμική μάθηση και επικοινωνία, η διαχείριση έργων και η ομαδική εργασία, η χρήση των ΤΠΕ και η ευκαιρία να δημιουργηθούν επαφές με μελλοντικούς εταίρους.


Η EUKA προσφέρει δωρεάν σε 10 ενδιαφερόμενους Έλληνες εκπαιδευτικούς ή υπεύθυνους ευρωπαϊκών προγραμμάτων την ευκαιρία να βρουν μελλοντικούς Ευρωπαίους εταίρους για την υλοποίηση διαπιστευμένων προγραμμάτων Erasmus για κάθε μία από τις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022
  • Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Το ημερήσιο πρόγραμμα αρχίζει στις 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Omikron και ολοκληρώνεται γύρω στις 17:00.  Η γνώση της αγγλικής ή της γερμανικής γλώσσας είναι επιθυμητή για την επικοινωνία των συναδέλφων μεταξύ τους.

Θα γίνουν σύντομες παρουσιάσεις σχετικά με τη θεωρία της κατανόησης των project, τα βασικά στοιχεία της διαχείρισης project, την εργασία σε ομάδες. Η μέθοδος του speed dating θα χρησιμοποιηθεί για να βρεθούν κοινά ενδιαφέροντα και ιδέες για πιθανά έργα και αρχικές προσεγγίσεις για συμπράξεις.

Το κοινό (μεσημεριανό) γεύμα και τα διαλείμματα για καφέ, στα οποία η EUKA προσκαλεί τους Έλληνες συμμετέχοντες, παρέχουν την ευκαιρία για προσωπική συζήτηση.

Για να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 στις 14:00

Οι εγγεγραμμένοι συνάδελφοι θα προσκληθούν σε μια σύντομη προπαρασκευαστική συνάντηση μέσω Skype την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 σε απογευματινή ώρα.