Για να δείτε την απόφαση ανοίξτε το συνημμένο αρχείο.

Στο συνημμένο ενημερωτικό έντυπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας υπάρχουν τα βασικά σημεία υλοποίησης της Μαθητείας για εκπαιδευτικούς-επόπτες και εργοδότες.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (Μακρυγιάννη 5) πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση εργασίας με θέμα  «Ανταλλαγή εμπειριών από τη Γ΄ Φάση υλοποίησης του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητεία και προετοιμασία της Δ΄ Φάσης υλοποίησης». Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπεύθυνοι μαθητείας των ΔΔΕ Δυτικής Μακεδονίας και ένας υπεύθυνος μαθητείας – εκπρόσωπος από κάθε ΕΠΑΛ.

Κατά της έναρξη της συνάντησης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θοδωρής Μαρδίρης απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία του θεσμού του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» γενικά και ειδικά στην περιοχή μας, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο όλων των εμπλεκόμενων και την αναγκαιότητα συνεργασίας για τη την επιτυχή υλοποίηση του θεσμού.

Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση που είχε την εξής διάρθρωση:

 • Γ’ Φάση Υλοποίησης της Μαθητείας
  • Παρατηρήσεις – Αποτίμηση
  • Συμπεράσματα για τη Δυτική Μακεδονία
  • Ερωτήσεις – Συζήτηση
 • Δ’ Φάση Υλοποίησης της Μαθητείας
  • Βελτιώσεις – Βασικά Σημεία υλοποίησης
  • Παρατηρήσεις για τη Δυτική Μακεδονία
  • Ερωτήσεις – Συζήτηση

Υπεύθυνες για την παρουσίαση ήταν η Χρύσα Μπουμπουρέκα, υπεύθυνη ΟΥΜ (Ομάδας Υποστήριξης Μαθητείας) Δυτικής Μακεδονίας και η Ευαγγελία Τριανταφύλλου, υπεύθυνη Μαθητείας στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για τα πεπραγμένα της τεχνικής συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και Μάθησης στο Χώρο Εργασίας στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους υπεύθυνους Μαθητείας των ΠΔΕ.  Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση που έδωσε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα και έφερε κοντά τους εμπλεκόμενους για αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία και στο μέλλον.

 

 Για το πρόγραμμα της συνάντησης και στιγμιότυπα από αυτήν ανοίξτε τα συνημμένα αρχεία.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στα ΕΠΑΛ επιλογής τους την Τρίτη 15-10-19 και Τετάρτη 16-10-19. Η απόφαση έγκρισης των τμημάτων Μαθητείας της ΠΔΕ Δυτ. Μακεδονίας θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 18-10-19.

Δείτε το συνημμένο έγγραφο. 

Για να δείτε τον προσωρινό πίνακα κατάξης υποψηφίων για το "Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας" περιόδου 2019-2020 ανοίξτε το συνημμένο αρχείο.

 

Επί του προσωρινού πίνακα είναι δυνατή η υποβολή ενστάσεων στο εκάστοτε ΕΠΑ.Λ. υποβολής της αίτησης (γίνονται δεκτές μόνο πλήρως αιτιολογημένες ενστάσεις) από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00.