HOPE4Schools

Το έργο HOPE4Schools, με στόχο την εκπαίδευση για την υγεία, την εξωστρέφεια και την ευημερία στα σχολεία, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus+. και έχει διάρκεια 24 μήνες, από 01.01.2022 έως 31.12.2024. 

Το πρόγραμμα στοχεύει να:

  • εξοπλίσει το προσωπικό των σχολείων, τους μαθητές και τις ΜΚΟ με σχετικές πληροφορίες προκειμένου να αναπτύξουν νέες ικανότητες: κατανόηση της ψυχικής υγείας, βελτίωση της επικοινωνίας για την υγεία, ανθεκτικότητα και διαχείριση του άγχους μέσω κατάρτισης και εργαστηρίων με τη χρήση του αποθετηρίου.
  • παρέχει στο προσωπικό των σχολείων, τους εκπαιδευτές και τους γονείς συμβουλές για το πώς να μιλήσουν με τους μαθητές για την Covid-19, την ψυχική υγεία και την ευημερία, μέσω διαδραστικών ψηφιακών εργαλείων.
  • αγκαλιάσει νέες εκπαιδευτικές και μαθησιακές διαδικτυακές μεθόδους (διαδικτυακές πηγές του αποθετηρίου και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών) με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών (Kahoot, Jamboard, Nearpod, Padlet, Canva, Mentimeter κ.λπ.) και να εξοικειώσει τους εκπαιδευτές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές με αυτές.
  • αναπτύξει ολιστική διαθεματική κουλτούρα ευημερίας σε όλο το σχολείο και να ενθαρρύνει τη σχολική βελτίωση με την ενσωμάτωση μεθοδολογίας για την ευημερία στη στρατηγική του σχολείου και την ανάπτυξη συγκεκριμένου σχεδίου δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο.

Συνημμένα:
Download this file (Newsletter_1 _HOPE4Schools GR.pdf)Newsletter_1 _HOPE4Schools GR.pdf[ ]665 kB